fredag 27 februari 2009

Bilder Vasaloppet

45km är hälften. Oj va gött!!! Då har jag ju "bara" 5 timmar kvar:-)
 


Alla skall ha energipåfyllnad!
 


Compeed och plåster är vad som gäller. Detta är bild från start. Andra plåsrtingen innan jag startar:-)
 


RäcerAnders 3653 kör snabbt!
 
Posted by Picasa



tisdag 24 februari 2009

Vasaloppet 10h 58min - snökaos

Äntligen är Vasaloppet över! 9 mil!

Det blev en orgie av snökaos. Så här skrivs det på Vasaloppets oficiella hemsida:

Efter att de 6600 deltagarna idag på söndagsmorgonen gett sig iväg för att åka Öppet Spår, öppnade sig plötsligt himlen och det började vräka ner snö. På mindre än en halvtimme föll det hela 10 cm och sedan har det fortsatt att snöa hela dagen. I Hökberg har det under dagen kommet mer än 20 cm!
För första gången i Vasaloppets historia bestämde vi oss därför för att köra med pistmaskin i spåret under pågående lopp, säger spårchef Kjell Johansson. Tre pistmaskiner har jobbat hela dagen med detta. Dessutom har vi två bandvagnar med packplåtar och sex skotrar med spårutrustning. Alla fordon har åkt i bägge riktningarna
Vi har gjort allt som står i vår makt för att få till bra skidspår till så många som möjligt. Men vi har nio mil att preparera så det tar sin tid, avslutar Kjell.

Det var tungkört med obefintliga spår. Det snöade rejält tidvis så man knappt såg något alls i nedförsbackarna. Snön fryste fast under skidorna. Jag hade skavsår som konstant fick plåstras om. Ljumskarna värkte.
Men jag kom i mål!

Nu är det Vättern runt som gäller. Åh vad jag längtar efter sol:-)

söndag 8 februari 2009

Från surf till skidor

En vecka har gått sedan hemfärden. Mycket har hänt.

1. Jetlag-svårt att somna!
2. Jobb-känns helt ok att jobba igen:-) Semestern var välbehövlig. Kommer tillbaka med ny energi!
4. Jag har åkt längdskidor för första gången. 1.5mil. Det känns trots allt inte helt hopplöst detta med längdskidor. Det är bara så sjuuuukt mycket skojigare att surfa:-)
Öppet spår om 2 veckor. Jag är nervös:-)
3. Jag har sagt upp mig och det känns bra! Vad göra nu? Jo, jag skall kolla efter jobb utomlands. 1 april är sista arbetsdagen.

Det är mycket förändringar som kommer att ske i mitt liv framåt. Nu gäller det att planera vad jag vill göra resten av året och sätta upp mål som skall följas.

3 planer klara: Vasaloppet, Vättern runt och Vansbrosimmet;-)