onsdag 22 juli 2009

Vindsurf, Crossfit och husbygge

Vaknade upp vid 7. Käkade och packade surfbussen. Det blåste väl över 15m/s. 30 min senare var vi i Åsa. Här möttes vi av en full parkeringsplats med andra morgonpigga surfare. Rille och Rolle hade redan anlänt vid 6 på morgonen. Sjukt:-)



Vågorna kom in lite sporadisk, såg det ut som. Jag riggade 3.5 och 55l vågis och begav mig ut till det nedre revet. Där var det mycket folk och svårlästa vågor. Efter en hel del kryssande fick jag smaka på det övre revet. Några set var gubbhöga och riktigt trevliga. Fick in några riktigt goa svängar. Fick även till en areal som jag krashade. :-)

Min PT Marcus Evaldsson http://marcusevaldsson.wordpress.com/ har introducerat mig för det eminenta träningsmetoden crossfit.
Detta innebär att man har ett nytt program varje dag på nätet som skall utföras. Gyminspirerad träning som inte kräver så många redskap. Det underlättar dock om man är på ett gym!

Fast eftersom jag bygger hus i Morup så är jag i Morup! Här har jag lite färre redskap som jag försöker att göra så gott det går. Har hållt igång med detta sedan i fredags. Jag kikar på det svenska programmet än så länge: www.crossfit.se
Jag har rejält med träningsvärk i benen efter 100m utfallsgång och lite annat smått och gott.

För att kolla in bygget gå in på johans blogg http://johanmillbergs.blogspot.com/

C-ya later alligator!

måndag 13 juli 2009

Vansbro simmet 59 min

Färdigsimmad:-)

Ett mysigt knastrande utanför bussen visade sig vara regn. I princip hela natten skurade det. Nja det gör väl inte så mycket...man ska ju ändå bli blöt...

Nja. Vattentemperaturen låg på strax under 16 grader. Tack och lov för våtdräkt:-)
Kl 12.15 skulle jag starta. Kl 12 började det skura rejält och jag höll på att missa starten pga kö till omklädningen. Fick till det i sista sekund och fick rusa ner till starten som var packad med folk.
Att starta var ännu mer lurigt. Snacka om sill i burk. Glöm krål. Här var det hundsim som gällde för att inte göra illa folk runtomkring. Efter en lång stund började det luckra upp och det började bli möjligt att kråla. Medströmmen var otroligt stark och man behövde egentligen inte anstränga sig så mycket för att komma framåt. När det var en km kvar kom väggen. Efter att ha flutit framåt var det riktigt segt att ta sig fram. Taktiken var att ligga nära bryggan. Svårt när det är mycket folk framför och dom i princip står stilla. Det var bara att surt ta sig ut där strömmen var starkare och kråla rätt kraftigt för att ta sig fram.
Efter 59 minuter var jag i mål.


Mycket folk i starten.


Jag kan vara en av som i högen:-)


Gul våtdräkt är Carina, Anders mamma.

Gröna prickar i vattnet är simmössor på simmare:-)

Nöjd. Ja. Jag Ville simma under 1h, och det lyckades jag med.

Skall jag simma Vansbro simmet igen tänker jag vara vid starten 15 min innan, gå över på andra sidan bron, hålla långt ut och simma lite hårdare. Det går!
Posted by Picasa

Gesunda



Anders lycklig efter att ha cyklat som en tok i regnet!


Anders och jag skulle upp till Dalarna för att simma Vansbroloppet, då passade vi på att stanna till i Gesunda och cykla lite downhill.
Sent fredag kväll packades surfbussen med två DH bikes Johan, Anders och jag. Vi var rätt sena från götet så vi fick mat och husrum i Karlskoga hos Anders föräldrar. Lyx.

Lördag morgon och 3 h senare möttes vi av ett blött Gesunda med lite folk. Johan hyrde cykel och vi fick på oss skydd och satte oss i liften.
Första åket vi tog blev Älgspyan. Det var bumpigt och slajmigt och jag kände att det var lääänge sedan jag var ute i skogen. När vi väl kom ner såg jag att jag endast använt 40mm av min 180mm gaffel. Och det blev inte bättre.

Stelheten kom av sig efter några timmar och det började bli kul! Vi steg in i toppstugan för lite lunch vid 13 perfekt för en rejäl skur som höll i sig resten av dagen. Vid 16 tappade jag bort killarna och jag satte mig i liften. Då passade den på att stanna precis i början!!! Jag hade strax innan satt på mig regnkläder. Det var gött. För det regnade! 30 min senare satte den igång igen i slow motion tempo. Liften var numer ur funktion och jag var den sista för dagen som kunde ta en sista runda. Det fick bli Skogsmys och exelerator. Burmsen hade vid det här lagret luckrat upp sig och var redigt slajmiga. Det var vattenpölar i princip överallt.

Gesundapersonalen hade nu fått igång knappliften. Hela jag var full med lera och när jag skulle försöka greppa tag i stången gled den ur händerna. Efter 5 försök fick jag ta i med båda händer, och då fick jag till det:-)
Jag testade 4x banan med kraftigt nerlerade goggles och pösande regn. Det var som att famla i mörker. Det gjorde jag 4 gånger tills jag hoppade in i en vägg...Ett litet hopp, sedan ett större hopp över det första hoppet...Hahaha...Fast jag var inte den första som gjort det misstagen den dagen:-)


Jag rullar till tvätten efter en blöt och rolig dag i Gesunda:-)


Hahaha va du ser ut ditt smutso!!!


Ja, du ser ju exakt likadan ut själv. Skratta sist den skrattar bäst:-)


En middag i Mora och därefter 1h bilfärd till Vansbro, sätta upp tält och sova i tält/buss.
Overall en kanonkul dag i Gesunda. Johan som aldrig kört DH var oxå toknöjd.
Imorgon skall det simmas:-)