lördag 21 juni 2008

Midsommar i Klitmöller

Torsdag kväll beslöt Johan och jag oss för att ta Skagen över dagen och surfa i Klittmöller. Prognosen visade SV 11-14, vilket var betydligt sexigare än hemma. Kl 7.30 var vi ombord på färgan. Vi var framme vid 12 i Klitmöller och det såg riktigt trevligt ut. Dock inte så hett som prognosen lovade kvällen innan. Folk riggade ca 5kv och våghöjd ca 2m som störst och en supernajs vinkel med nästan sideshore:-)

Johan blev så vansinnigt exhalterad att han trampade foten mellan 2 stenar på stranden när han skulle rigga så att den fick en rejäl stukning! Jag har en stukning sedan tidigare på tummen. Vi tejpade oss och Johan fick alla värktabletter vi hade så sen var vi ute och rippade i vågorna.
Johan riggade 5.0 och jag 4.0.

På musselrevet delade sig vågorna i två så när man trodde att man hade en riktig fetingvåg så försvann den i intet. Vinden kom och gick så det blev ingen power i vågridningen.

Färgan lade till åter igen i Göteborg kl 2.30.

I det stora hela blev det 5 poäng för att man fick segla på en najs vinkel och totalt 3 poäng för förhållandena. Klitmöller vet hur man levererar:-)

Mer bilder på http://picasaweb.google.com/surfkate?pli=1

Inga kommentarer: