tisdag 13 januari 2009

Paia


Igår paddelsurfade vi två pass. Morgonpass i Paia-swellet är nu stort, vilket gör att vågen i Paia blir helstökig. Svårläst och ojämn.
Det ligger mycket folk som inte får några vågor, då locals som surfat där typ varje dag har kanontajming.

Em var vi med David från http://davidavarlden.blogspot.com/ i Hookipa. Han satt och fotade surfet och jag och Johan satt och slappade och njöt av den vackra utsikten:-)

Em paddelsurf-passet gjorde vi mellan Paia och Hookipa, typ Kuau Bay. En våg som går över ett grunt rev och där man har ett vänster och höger våg. Sjuukt mycket duktigt folk, som gör att man inte har en chans i världen att komma med.

Min vågbräda som jag köpt från Anne-Marie är en 6.9fot Naish. Rätt tunn och inte speciellt mycket lyftkraft. Efter att ha kört med en vågis som är runt 7.5fot med betydligt mer flytkraft känns det som om man börjar om från början igen. Det är så sjukt viktigt med allt man gör; paddlingen, farten, upphoppet, placering av fossingarna måste vara exakt rätt tajmat, annars missar man vågen. Så jag känner att jag får kämpa lite:-)
Det är trots allt timmarna på vattnet som betyder något, inte hur mycket man kan om kändisarna som surfar:-)

På kvällen var vi ute och käkade lite svärdfisk på en restaurant. Mmmmm! Och lite senare fotade vi Paia by night!

Alice in Hulaland heter butiken:-)



Charlies

Dagen efter var vi och paddelsurfade i Paia. Fortfarande inte helt jämna vågor, men både jag och Johan fick några trevliga m vågor! GÖTT!!!


Därefter begav vi oss mot staden för att shoppa på Safeway. Hungriga som vi var stannade vi till på Wendy´s, och åkte ner till Kanaha för att luncha. Väl där insåg vi att det faktiskt blåste, från fel håll-Konavind. Vindriktningen var ca 45grader offshore.


Vi slängde i oss den vidriga maten och körde 1,5h i otroligt byig vind med 2 m cleana vågor. Glada över att få ha vindsurfat handlade vi mat och drog hemåt mot Paia.


Idag kommer både swell och vind! YEAH!!

Inga kommentarer: