torsdag 29 januari 2009

Surf, regn och flytt!

Det har regnat yvigt i två dagar. Vi har ändå varit duktiga och vågsurfat ett par timmar på morgonen kl 8.00.

27/1. Hookipa med kort period, stökiga vågor, kallt, regnigt och set med 4 m vågor helt i oordning som bryter i kanalen. Svårt att ta sig ut. Lågtrycket ligger rätt nära. Flera tokspolningar. Ute i 1h. Regn hela dagen.

28/1. Tavares bay. Solen lyser en stund. Ingen vind. 4 pers ute. Superglassiga vågor. 3m som störst. Ute i 1.5h. Superkul!!! Regn resten av dagen.

29/1 Kuau/Mamas fish house. Svårt att ta sig ut. Många på vattnet. 3m vågor. Svårt helt enkelt!
Vindsurfing på em. 2,5h. Segel: 4.5. Dåligt drag. Kanonglassiga vågor i Noriega. Med högvatten blev det bättre i mitten.

Surf överhuvudtagen är svårt. Ffa när det är många i som är sååå duktiga! Man har inte en chans att ta en våg! Då är morgonsurfet bra. Färre pers i vattnet! Fast folk här är morgonpigga som attans!

Mitt drömsemestern har vi även flyttat! Skall se om jag kan korta ner den lite:-)

Vi bodde i en studio som Steve har hand om. Han är en hippie som aldrig slänger saker och stökar så in i bomben. Allt är smutsigt. Steve är helt enkelt en äcklig slusk! En riktig fulgubbe!

Studion hade vi i en månad. Därefter var det avtalat att vi skulle flytta in i ett rum i hans hus. Han har ngn form av rumuthyrningsverksamhet.

Vi tog oss en titt på rummet. Det låg bredvid hans kök/kontor och luktade skunk. Sängen såg extremt välanvänd ut och den smutsrosa färgen på väggarna höll på att trilla av. Första känslan när man kom in i rummet var att det var en gammal bordell där sängen hade haft ett bäst-före-datum sedan läääänge tillbaka:-)

Allt var gammalt och smutsigt.

Han informerade oss att köket används flitigt till att laga mat. Mer stink! Fläkt har dom inte hört om på Maui!

Alla som bott i Steves hus har haft bedbugs efter vistelsen, säger ryktet:-)

Jag vägrade helt enkelt! Johan oxå!

Matta tog vi oss ner till Kuau. Där mötte vi på lite locals och jag bönade och bad om dom visste om någonannan stans vi kunde bo. Jodå. Matt´s tjej hade sett en skylt bredvid sitt hus om uthyrning. Vi tog räcerbilen dit omgående och ringde numret. En titt på boendet, som var rent och fräsht, så bestämde vi oss. Ägarna hade inte tänkt att hyra ut så snart, då de fortfarande håller på med renovering. Vi tar det som det är!!! 1000 dollar för en månad, vilket är halva priset på studion som vi hyrde innan, och lika mycket som Steve ville ha!

Det sankades en säng, och spisen var ny fast inte inkopplad än.

Vi återvände efter lite vindsurfing i Kuau till Steve. Berättade att vi tyckte att stället var smutsigt och han blev skitsur, vilket var att vänta. Vi gick med på att betala en vecka!

När vi kom till den nya lyan på kvällen hade de varit iväg och köpt en kingsize bed, lakan, bestick, knivar, gafflar, handdukar mm.



Nu har vi bott här i tre nätter och stormtrivs. Ägarna har hunnit att bjuda oss på både lunch och fika. Vi känner oss mycket väl omhänderttagna. Gubben har tom erbjudit oss att låna hans feta Harley Davidson:-)

Familjen är Hawaianer. Gubben har jobbat på sockerbruk och mor i huset är busschaufför. Gubben har varit en tuffing. Supit, knarkat, slåss, skjutit både hundar och katter och är numer frälst. han är starkt religiös och familjen gammelföräldrar, föräldrar, barn och barnbarn är uppe tidigt på morgonen för att be innan det dagliga livet går igång.

Mor i huset, busschauffisen får 4h sömn/natt och känner sig ofta trött. Inte fullt helt trafiksäkert kanske:-)

Inga kommentarer: